Joi, 7 septembrie 2023, Televiziunea Trinias a Patriarhiei Române a prezentat un promo la Festivalul de pricesne «Blândul Păstor». Părintele paroh Mircea Uță a dat un interviu în care a vorbit despre pregătirile pe care comunitatea parohială le face pentru acest eveniment cultural și misionar. Pentru a vedea video-ul apasă aici!

«Festivalul de pricesne de anul acesta va avea două componente foarte importante – a spus părintele paroh. Atât interpreții care se vor prezenta la această a XIII-a ediție, cât și membrii juriului, sunt cântăreți bisericești sau foști cântăreți bisericești, iar astăzi în diferite ascultări în Biserică. Interpreții sunt din București, Buzău, Teleorman, Sălaj, Vrancea și din alte zone ale țării…suntem foarte bucuriși să îl avem în mijlocul nostru pe părintele director al Seminarului Teologic din Bucureșțti, Pr. Prof. Marian Colțan, pe pr.Adrian Iațco din Căușeni, Republica Moildova și pe Pr. Georgian Alexandrescu de la Ploiești».

«Cu șapte ani în urmă  - a mai arătat părintele paroh - am inițiat împreună cu membrii comunității noastre parohiale un proiect prin care să aducem cinstire bunicilor din cadrul comunității noastre. Anul acesta evenimentul va avea o semnificație deosebită, întrucât ”Duminica Bunicilor” se înscrie în ”Anul omagial al pastorației persoanelor vîrstnice”. Și în parohia noastră avem tineri și deopotrivă persoane în vârstă, care așteapti cinstire din partea copiilor, a nepoților și chiar a strănepoților lor. Vom avea câteva surprize interesante: o cununie de aur, vor avea un Târg de obiecte de la bunica, adunate prin grija doamnei dr. Denise Zahiu, vom avea bunicuțele gospodine sau ambriziene, cum ne place nou să le numim, care vor pregăti delicatesuri pentru a-i putea servi pe nepoții lor, pe parcursul Festivalului. Mai avem și alte surprize…».