În urma deliberărilor făcute, Juriul Festivalului a stabilit următoarele premii:

Marele premiu al juriuluiIonuț Postolache, cu piesa: A venit un om la Domnul (București);

Premiul de popularitateAdina Laura Murgu, cu piesa: Numai Tu Fecioară Sfântă ești plină de har (Seminarul Monahal Pasărea).

Secțiunea I:

Premiul I: Maria Ingrid Dragomir, cu piesa: Preasfântă Maică și Fecioară (Olt);

Premiul II: Maya Elena Burloiu, cu piesa: Nu-i singur Iuda vinovat (Prahova);

Premiul III: Serafim Iațco, cu piesa: A bătut la ușa ta cineva (Republica Moldova);

Mențiunea I: Alexandra Maria Gabor, cu piesa: Umblă Maica tot plângând (Sălaj);

Mențiunea II: Cosmin Mugurel Balea, cu piesa: Cruce sfântă părăsită (Giurgiu);

Mențiunea III: Andreea Marin, cu piesa: Pe Domnul lăudați-L (București);

Mențiunea III: Abel Bratu, cu piesa: Să faci o Iisuse din inima mea (Ilfov).

Secțiunea II:

Premiul I: Alexandra Pițu, cu piesa: Sub o salcie pletoasă (Teleorman);

Premiul II: Florin Mihail Bratu, cu piesa: Așa grăiește Domnul slavei (Bucovina);

Premiul III: Marian Radu, cu piesa: S-aude clopotul bătând (București);

Mențiunea I: Alexandru Suditu, cu piesa: Cruce sfântă părăsită (Buzău);

Mențiunea II: Laurențiu Andrei Bonțoi, cu piesa: A bătut la ușa ta cineva (Bacău).

Cu Înalta binecuvântare a Părintelui Patriarh Daniel, duminică, 17 septembrie a.c., la ora 16.00, s-a desfășurat în cerdacul din curtea bisericii parohiale cea de-a XIII-a ediție a Festivalului de pricesne "Blândul Păstor".

În ”Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești”, au concurat pentru Marele Premiu al Juriului 14 concurenți, majoritatea cântăreți bisericești, pe cele două secțiuni ale Festivalului: I. cu vârsta până în 15 ani și II. cu vârsta peste 15 ani.

Juriul Festivalului a fost format din foști cântăreți bisericești, astăzi preoți cu diferite ascultări în Biserică: Pr.Prof.Dr. Marian Colțan, Directorul Seminarului Teologic Ortodox din București, Pr.Prof. Adrian Iațco, paroh al Parohiei ”Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Căușeni, Republica Moldova, Pr. Georgian Alexandrescu de la Parohia Înălțarea Domnului din Ploiești, iar din partea parohiei gazdă preotul paroh Mircea Uță.

Festivalul de pricesne a fost transmis în direct pe Facebook/Lumina Cuvântului, cu sprijinul domnului teolog Cornelius Florin Stoica, având aproape 6100 de telespectatori.

Organizarea evenimentului a fost susținută de voluntari din parohie și din resurse proprii obținute din donațiile enoriașilor. Participarea publicului a fost numeroasă și entuziastă, curtea bisericii umplându-se cu mai bine de 500 de persoane, care au avut ocazia să asculte pricesnele aduse de concurenți din mai multe zone geografice și folclorice ale țării.

În cuvântul ținut înaintea Festivității de premiere, Pr. Prof. Marian Colțan, Președintele Juriului, a subliniat următoarele:

”M-am bucurat să fiu în seara asta aici. Vă mărturisesc că nici nu știu cum au trecut aceste câteva ceasuri pe care le-am petrecut împreună!

Rolul juriului la acest Festival a fost acela de a face o departajare între paisprezece concurenți talentați, cu interpretări de valoare foarte apropiată. Însă am încercat să facem în așa fel încât să plece toată lumea fericită acasă. Am jurizat cu conștiința că la un astfel de eveniment-concurs, nu doar nota în sine este importantă, ci trăirea și stare de pace interioară pe care interpreții reușesc să o transmită publicului. Și au reușit cu toții să o facă. De aceea, din punctul nostru de vedere, îi considerăm pe toți câștigători. Mă bucur că am făcut parte din juriu.

Am descoperit la parohia dumneavoastră o comunitatea frumoasă și închegată, unită în mărturie comună, prin cântec. Aici este cu siguranță rolul părintelui paroh Uță și al părintelui coslujitor, dar și al dumneavoastră. Am simțit că acest eveniment nu este unul făcut pentru rating, ci unul care se adresează, an de an, sufletelor noastre. Aceasta vă face un model de comunitate, care trebuie preluat și de alte parohii.

Felicitări pentru toți participanții, pentru organizare, pentru echipa de voluntari și pentru tot acest eveniment de excepție. Vă dorim numai bine”.   

Apoi părintele paroh a mulțumit în numele parohiei organizatoare, membrilor juriului pentru participarea la această ediție a Festivalului de pricesne, concurenților, membrilor comunității parohiale, celor care au asigurat sonorizarea evenimentului și transmiterea acestuia în direct pe Facebook și câtorva persoane inimoase și darnice.