In Joia cea Mare, după Sfanta Liturghie, când prin tradiție, gospodinele înroșesc ouăle pentru masa de Înviere, mai mult de patruzeci de copii, părinți dar și bunici din parohia noastră și de la școlile gimnaziale nr.113 și nr.133 au participat la „Atelierul de încondeiat ouă”, ajuns la a XI-a ediție. Atelierul a constituit o bucurie atât pentru copii, cât și pentru adulții participanți, oferindu-le ocazia de interacțiune, dar și de comuniune. S-a discutat despre semnificația tradiției inrosirii ouălor ca simbol al Răstignirii și morții Domnului nostru Iisus Hristos, dar și al Învierii. Apoi copiii mai mici au prins a exersa meșteșugul încondeierii lor în stil bucovinean, fiind îndrumați de aceia dintre tinerii noștri care sunt deja veterani ai atelierului și care au venit special să îi îndrume.

Doamna doctor Denise Zahiu, coordonatorul de proiecte al parohiei noastre a vorbit despre semnificația acestui proiect, arătând că atelierul face parte din proiectul național «Vin Paștile», inițiat de către Asociația Camminio, din Iași, respectiv de doamna dr. Eugenia Burdea, meșter popular care în urmă cu unsprezece ani, a venit în parohia noastră pentru a ne impartasi tehnica încondeierii.

Atelierul de încondeiat ouă încearcă astfel să mențină vie și chiar să promoveze o tradiție românească și creștină straveche și frumoasă, în același timp cu a forma micilor participanți abilități artistice și a le dezvolta gustul pentru arta populară românească.