În Vinerea cea Mare credincioșii parohiei noastre au mulțumit lui Dumnezeu că a rânduit să poată veni și să participe la slujba care amintește de înmormântarea Mântuitorului Hristos, cunoscută credincioșilor cu denumirea de „Slujba Prohodului Domnului”.

Bătrânul ”mormânt” realizat din lemn de tei în urmp cu 70 de ani, a fost așezat în mijlocul bisericii, așternându-se pe el ”Sfântul Epitaf”, adică acea pânză sfințită, pictată cu scena punerii în mormânt a Mântuitorului. În această sfântă și mare zi, pe sub mormânt, au trecut, potrivit tradiției, toți participanții la slujbă, pomenind fiecare în momentul trecerii, pe cei din casele lor, precum și pe cei trecuți la Domnul. Crucea scoasă din altar cu o seară înainte și frumos împodobită cu trei coroane de flori, de către mai multe enoriașe, le-a stat tuturor ca mărturie a jertfei și dragostei Fiului lui Dumnezeu pentru noi.

La sfârșit, ca în fiecare an, aceeași cruce, pictată de părintele Sofian Boghiu, starețul mănăstirii Antim din București, a deschis cortegiul creștinilor care au înconjurat biserica, cântând: ”Mergi la cer și te așază...”.