CINEMATOGRAFUL PAROHIAL

 «Cinematograful parohial» este o preocupare constantă în cadrul activităților catehetico-misionare pe care preoții și Organizația de tineret a Parohiei «Sfântul Ambrozie» le derulează de mai mulți ani, în scopul catehizării comunității parohiale.

La data de 11 noiembrie 2007, cu prilejul împlinirii a 5 ani de activitate misionar-catehetică desfăşurată în cadrul «Şcolii de duminică», prin conferințe și mese rotunde pe diferite teme de interes spiritual si cultural, s-a trecut la o altă formă de catehizare a enoriașilor prin intermediul «Cinematografului parohial».

Parohia Apărătorii Patriei II «Sfântul Ambrozie» din Bucureşti are o tradiţie îndelungată în ceea ce priveşte aplecarea preoților de la această parohie spre arta cinematografică. Cine nu ştie sau nu a auzit de părintele C.C. Matei, fostul paroh al parohiei, că a fost primul cineast preot din România? Sau cine nu îşi aminteşte de dânsul care era invitat de Patriarhii Justinian şi mai apoi de Justin şi Teoctist să prezinte studenţilor de la Facultatea de Teologie din Bucureşti peliculele filmate cu mâinile lui la diferite evenimente importante din viața și istoria Bisericii Ortodoxe Române, sau alte filme documentare sau artistice de valoare?

Aparatura modernă de astăzi ne oferă posibilitatea de a face proiecţii video cu documentare, materiale specifice religioase și chiar filme artistice de valoare, care pot deştepta conştiinţa, pot lumina mintea şi pot încălzi sufletele credincioşilor. Practic este o formă modernă de a continua ceea ce s-a făcut până acum în cadrul conferinţelor sau meselor rotunde organizate în parohie. Cu ajutorul unor sponsori, precum dl. Berciu Petre, s-au achiziţionat videoproiectorul și ecranul, astfel încât duminica seara, începând cu orele 17.00, se pot face proiecţiile video potrivit programului stabilit de Comisia pentru cultură a Organizaţiei de tineret «Sfântul Ambrozie» din cadrul parohiei noastre. Intrarea este liberă.

 

P R O G R A M U L

 În curand vom proiecta:

Filmul: Facerea lumii

Filmul: Avraam

Filmul: Moise

Documentar: Aducerea moaştelor Sf. Ambrozie, ocrotitorul parohiei noastre

Documentar: Bazilica şi cetatea Sf. Ambrozie

Documentar: Pelerinaj la Betleemul Iudeii

Documentar: Pelerinaj la Muntele Athos

Filmul: Un copil cu numele Iisus