În fiecare an, la 25 martie credincioșii ortodocși sărbătoresc marele praznic al întrupării Mântuitorului Hristos în pântecele Preasfintei Fecioare Maria, cea adumbrită de Duhul Sfânt și prin care Dumnezeu S-a făcut om. Anul acesta, la acest praznic, enoriașii Parohiei Apărătorii Patriei II - Sfântul Ambrozie au sărbătorit și aniversarea a 20 de ani de slujire preoțească a părintelui paroh Mircea Uță.

Părintele coslujitor Aurelian Chira, în cuvântul rostit la sfârșitul Sfintei Liturghii, a amintit credincioșilor că în anul 1999, în chiar ziua praznicului Bunei Vestiri, părintele paroh Mircea Uță a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Apărătorii Patriei II de către Preasfințitul Teofan Sinaitul, Vicar Patriarhal, actualul Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, fiind apoi instalat la parohie, cu prilejul hramului, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, de către Preasfințitul Ambrozie, Episcop Vicar Patriarhal, actualul Episcop al Giurgiului. În cei 20 de ani de activitate pastorală, părintele a constituit o comunitate parohială activă, cu oameni implicați în lucrarea culturală și social filantropică a Bisericii, prin acțiuni menite să-i adune pe oameni în jurul Sfântului Altar și să-i unească în jurul lui Hristos, izvorul vieții și al mântuirii.

Părintele Mircea, în cuvântul de mulțumire adresat credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie, a arătat printre altele că: ”împlinesc douăzeci de ani de când am primit harul sfânt al slujirii lui Hristos ca preot, devenind astfel vistiernic al harului lui Dumnezeu, pe care l-am împărtășit credincioșilor prin Sfintele Taine și ierurgii. Preotul, atunci când este hirotonit, răspunde lui Dumnezeu, precum odinioară Preasfânta Fecioară Maria, chemării Arhanghelului: fie mie după cuvântul Tău! Așa și preotul este chemat să-L slujească pe Hristos și turma Sa cea cuvântătoare cu smerenia și iubirea Mariei, pe care le-a arătat Fiului său” – a mai spus preacucernicia sa. 

De douăzeci de ani, cu multă energie, părintele Mircea răspunde cu dragoste și devotament chemării lui Dumnezeu, printr-o slujire preoțească încununată de roade bogate în sânul comunității ambroziene pe care o păstorește.  

Preoții și credincioșii s-au rugat lui Dumnezeu să-i dăruiască părintelui Mircea slujire sfântă și îndelungată!

 

Doamna Maria Vasilățeanu, o enoriașă a parohiei, a compus ad-hoc câteva versuri dedicate momentului aniversar:

La mulți ani ! Să ne trăiți !

Mulți ani să ne păstoriți !

Să ne păstoriți mereu

Cât o vrea Bunul Dumnezeu.

 

Multe lucruri am aflat

Multe ne-ați mai predicat.

Cu credință și știință, cu dragoste și iubire,

Pentru a noastră mântuire.

 

Vă purtăm în rugăciune 

Pentru noi e o minune

Preot cald și devotat,

De Domnul binecuvântat.

 

Mulți ani cu sănătate  

De bucurii să aveți parte.

Tot ce vă doriți să fie

De acum până-n vecie.

 

Cu stimă și admirație pentru părintele Mircea Uță

la împlinirea a 20 de ani de păstorire

la biserica Sfântul Ambrozie – Apărătorii Patriei II.

Maria Vasilățeanu