Pelerinajul de Florii din Capitală, la care au participat și preoții și enoriașii parohiei noastre, a fost condus de PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. La Catedrala Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a citit rugăciunea de sfințire a icoanei praznicele şi le-a vorbit pelerinilor despre dimensiunea duhovnicească şi teologică a pelerinajului.

Credincioșii şi preoții prezenți la Mănăstirea Radu Vodă au pornit în procesiune spre Catedrala Patriarhală, informează basilica.ro. Au participat preoții de la protoieriile Capitalei, Ilfov Nord și Sud, preoții de caritate din București (spitale, azile de bătrâni, unități militare, penitenciare și cimitire), preoții profesori ai Facultății de Teologie Ortodoxă din București, dar și consilierii, vicarii eparhiali și patriarhali.

Prima oprire a fost la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou – Paraclis Patriarhal unde a avut loc un scurt moment liturgic. Pelerinii au ajuns apoi la Biserica Sfânta Ecaterina, Paraclisul Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București. În fața lăcașului de cult a fost rostită o ectenie întreită. Ajunși la Catedrala Patriarhală, Patriarhul Daniel a rostit condacul al XIII-lea al Acatistului Intrării Domnului în Ierusalim, după care a urmat ectenia întreită. În continuare, Preafericirea Sa a citit rugăciunea de sfințire a icoanei praznicare şi a stropit icoana cu apă sfințită.

În România, Pelerinajul de Florii datează din perioada interbelică, dar a fost interzis de regimul comunist în anul 1948. Procesiunea a fost reluată în anul 2008 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.